Lazerle Tedavi

Lazerle Tedavi

Lazerle Tedavi

Lazerle Tedavi

Tüm lazerler ışık enerjisi ile çalışıyorlar. Cerrahi ve diş hekimliği prosedürleri için kullanıldığında, lazer doku ile temas eden bir kesici alet veya doku buharlaştırıcı olarak işlev görür. Yapılan uygulamalarda herhangi bir ağrı veya kanama oluşmaz. Diş beyazlatma prosedürlerinde kullanıldığında, lazer bir ısı kaynağı olarak görev yapar ve diş beyazlatma ajanlarının etkisini arttırır. Günümüz modern diş hekimliğinin yavaş yavaş lazer teknolojisine geçiş yaptığını görmekteyiz.

Dişhekimliğinde Lazer Kullanmanın Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Lazerlerin Avantajları:
Geleneksel diş oyma cihazlarıyla karşılaştırıldığında, lazerler:

  • Prosedürler daha hızlı tamamlandığı için dişhekimlerinde daha az zaman geçirme
  • Bazı durumlarda daha az ağrıya neden olabilir, bu nedenle anestezi ihtiyacını azaltır
  • Diş hekimliğindeki seslerden rahatsız olan hastalarda kaygıyı azaltabilir
  • Yumuşak doku tedavileri sırasında kanama, şişme ve stresi asgariye indirir.
  • Enfeksiyon riski az olan daha hızlı iyileşme süresi; iyileşmesi daha uzun süren ve tedaviyi takiben daha kolay enfekte olabilen dikişlerin atılması veya alınması gerekmediğinden,
  • Dolgu tedavisi sırasında daha fazla sağlıklı diş sert dokusu korunur.

Lazerlerin dezavantajları:

 

  • Dişlerin üzerindeki eski dolgularda lazerler kullanılamaz.
  • Lazerler, yaygın olarak uygulanan birçok diş prosedüründe kullanılamaz. Örneğin, lazerler, dişler arasında, eski dolguların çevresinde ve bir kaplama için kesilmesi gereken dişte kullanılamaz.
  • Lazerler kusurlu kronları veya gümüş dolguları kaldırmak veya köprüler için diş hazırlamak için kullanılamaz.
  • Dolguları şekillendirmek, kapanışı ayarlamak ve dolgular bir lazer yardımıyla tedavi edilmiş olsa bile, cila yapmak için geleneksel döner aletlere ihtiyaç duyulabilir.
  • Lazerler anestezi ihtiyacını ortadan kaldırmaz.
  • Lazer tedavisi daha pahalıdır – lazerin maliyeti bir diş hekimliğine göre çok daha yüksektir.
Lazerlerin Kullanım Alanları:
Lazer Diş eti tedavisi

İnatcı ve ilerlemiş diş eti hastalıklarında klasik ve normal el aletleri ile cerrahi dışında ulaşılamayan diş ve diş eti ceplerine lazer ile müdahale edilebilir ve böylece çok efektiv bir şekilde lazerle mikroplardan arındırılıp, temizlenip dokuların tekrar onarılması için uygun ortam hazırlanabilir.

Lazerle Herpes Tedavisi

Herpesler gibi başa bela olmuş ve inatçı lezyonlar lazer ile daha hızlı iyileşmesi için temizlenebilir.

Lazerle Aftöz Ülser Tedavisi

Aftlar gibi ağız içi ağrılı ülserler lazer yardımıyla ağrısız bir şekilde tedavi edilebilir.

Lazerle Frenektomi

Kas bağları olan frenulumlar bazen gerektiğinden fazla uzun veya yanlış bölgede konumlanmış olabilir. Bu nedenle özellikle ön dişler arasında ayrılmalara neden olur. Lazer ile kansız bıçaksız ve ağrısız bir şekilde bu kas bağlantıları yeniden konumlandırılabilir.

Lazerle Gingivektomi

Diş etlerinin her türlü kısaltılması ve tekrar şekillendirilmesi gerektiği durumlarda ağrısız ve kansız bir şekilde düzeltmeler yapılabilir.

Lazerle Gömük diş üstü açma

Gömük Köpek Dişi veya ağıza açılmamış ve sürekli enfekte olan 20 yaş dişlerinin üstündeki diş etinin lazer ile uzaklaştırılmasıdır.

Lazerle kron boyu uzatma

Kırık veya çok kısa kalmış dişlerin ya çekilmesi gerekir ya da  kron boyu uzatma ile kaplanması. Ancak kron veya köprü kaplaması ile tedavi edilmesinden önce diş etinin ve kemiğin lazer ile kısaltılıp uzaklaştırılmasıdır.

Lazerle İmplant üstü açma

Konvesyonel implantlarda kemikle kaynaştıktan sonaki evrede üstünde bulunan diş etinin kesilip iyileşme başlığı konması gerekir. Bu işlem lazerle, diş etiniz bistüri ile kesilmeden kansız bir şekilde yapılmaktadır.

Lazerle Beyazlatma

Gerçek beyazlatma işlemi Lazer ışığı ile aktive olmuş beyazlatıcı ajanlar yardımıyla yapılmaktadır.

Lazer Ağrı Tedavisi Terapisi

Kronik kas ve eklem ağrıları lazer ışığı yardımıyla iyileştirilebilir.

Hassasiyet gidermede

Dişlerde oluşan diş eti çekilmeleri sonucu diş kök yüzeyleri açılabilir. Bu yüzeye değen dış etkenler hassasiyete neden olabilmektedir. Bu nedenle dişlere kanal tedavisi bile yapılamıs gerekebilmektedir. İşte lazerler dişlerin canlılığını bozmadan burdaki hassasiyetleri giderebilir.

Sorunuz mu var?

Bir telefon kadar uzağınızdayız
+90 (212) 542-16-00

Hakkımızda

Kliniğimiz Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acilinin hemen karşısında bulunmakta olup, Bahçelievler Metro yada Metrobüs istasyonuna sadece 7dk (500 metre) yürüme mesafesindedir.Atatürk Havalimanı’na 4 ,Otogara 6 metro durağı uzaklıktadır.

Site içeriğinde kullanılan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle tanı veya tedavi amacıyla kullanılamaz. © 2018 3ADent . Tüm hakları saklıdır | Design by Mr.B
WhatsApp chat